MJL_8328 MJL_8328

Dagopvang

Een lieveheersbeestje kruipt over het kleine handje van jouw kind. Eens van dichtbij bekijken, want hoeveel stipjes zou het hebben? En.., oh, kijk daar! Een kleurrijke vlinder fladdert voorbij. Kruipend of rennend; je kind gaat er achteraan, want buiten zijn prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft je kind energie.

Vroeg beginnen met groen

Je baby gaat samen met vriendjes op ontdekkingstocht. Heerlijk samen spelen en kruipen over het gras, waar de fluitende vogeltjes en ritselende blaadjes de aandacht trekken van jouw baby. Stap voor stap groeit je baby in de fijne en knusse omgeving van Wiedewei.

Onze fijne groepen zijn omgeven met rust. Hier maakt je baby de allereerste vriendjes. Onze pedagogisch medewerkers op de babygroep zijn speciaal opgeleid tot babyspecialist. De babyspecialist begrijpt met de kleinste signalen waar jouw kind behoefte aan heeft en ontvangen je uk met open armen!

Avontuur in de natuur

Het is een hele belevenis met al die nieuwe prikkels, daarom zorgen wij voor een veilige omgeving waar je kindje alle ruimte krijgt. Ook de allerkleinsten zijn voornamelijk buiten. Ze leren kruipen op ons aparte speel- en ontdekterrein. En wist je al dat kinderen op veel Wiedewei-vestigingen heerlijk buiten kunnen slapen in speciale buitenbedjes?

Persoonlijke aandacht voor je kind

Persoonlijke aandacht voor je kleintje staat bij ons voorop. Wanneer we je kind vaker zien, leren we de behoeften en de ontwikkellijn goed kennen. Hierdoor kunnen we je kindje beter begeleiden en stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Jouw kleintje beleeft een heleboel

Je baby krijgt de bewegingsruimte om zich alle overgangsfasen eigen te maken. Liggen, tijgeren, zitten en uiteindelijk lopen op eigen tempo. Van ongestoord dromen in de slaapkamer tot  trappelen in de box of kruipen over het gras: alles kan! De binnen én de buitenruimtes zijn zo ingericht dat je baby ongestoord de wereld kan ontdekken.

 

Wiedewei Maasdam -6

Dit doet je kindje op een dag

Een terugkerende dagindeling zorgt voor regelmaat en biedt structuur. Zo weet je kind welke activiteiten dagelijks terugkomen. Bij elke activiteit horen bepaalde rituelen, zoals een liedje zingen wanneer we fruit gaan eten. Natuurlijk kijken we per dag waar je kleintje behoefte aan heeft. Baby’s hebben hun eigen ritme. Met jou bespreken we wat jullie ritme thuis is en houden dat zoveel mogelijk aan. Een flesje geven doen we op het moment dat dit nodig is, hetzelfde geldt voor slapen en het verschonen van je kindje.

Dagindeling

  • 7.30 – 9.00 uur Ontvangst van jou en je kind en dagstart
  • 9.30 – 10.00 uur Kringgesprekje, vrij spelen, drinken en fruit eten
  • 10.00 – 11. 30 uur Op ontdekking tijdens activiteiten en spel
  • 11.30 – 13.00 uur Samen gezonde warme lunch eten
  • 13.00 – 15.30 uur Je kind gaat slapen. Met de andere kinderen doen we een activiteit of spel. Aansluitend eten we een gezonde snack
  • 15.30 – 17.00 uur Samen ontdekken en spelen tijdens activiteiten en spel
  • 17.00 – 18.30 uur Haalmoment van je kind met een fijne overdracht

Ouders vertellen over kinderopvang bij Wiedewei

2021-O~1
We zien de voordelen van leren samen spelen met andere kindjes, in een andere omgeving nieuwe dingen leren en groeien. Otis heeft het er naar zijn zin en voelt er zich bovenal op zijn gemak en ‘thuis’. Dat vinden we erg belangrijk!”
Carlijn Middelhoek
mama van Otis