MJL_0477 MJL_0477

Peuteropvang

Vol verwondering kijkt je peuter om zich heen. Wat heeft de natuur veel te bieden! Kliederen met zand en water, nieuwe structuren ontdekken in de tuin, samen voor de planten zorgen en vol fantasie spelen met alles wat je tegenkomt in de natuur. Het hele jaar door zijn we buiten te vinden, want buiten zijn is leuk én gezond!

Bekijk vestigingen met peuteropvang

Je peuter beleeft een heleboel

Als kersverse wereldontdekker is er voor jouw kleintje bij Wiedewei een heleboel te beleven! Heel het jaar door zijn we zo veel mogelijk buiten. In de herfst lekker stampen in grote regenplassen en in de zomer zandkastelen bouwen en rollen door het gras. (Bijna) niks is te gek en vies worden mag!

Spelen met natuurlijke materialen

Bij Wiedewei stimuleren we de fantasie van je kind, door met natuurlijke materialen te spelen. Zo is die ene stok eerst een soeplepel in de modderkeuken, vervolgens een toverstaf en laten we er daarna kriebelbeestjes overheen lopen. We gaan duurzaam én creatief om met alle materialen die we gebruiken.

Spelenderwijs de wereld ontdekken

Je kleintje leert spelenderwijs een heleboel. Insecten zoeken en benoemen, koken in de modderkeuken, maar ook bijkomen tijdens voorleesverhaaltjes over dieren in het bos. Je kind werkt, speelt én deelt samen met zijn of haar eerste maatjes. En tijdens onze dagelijkse liedjes en verhaaltjes komen er allerlei nieuwe woordjes voorbij.

We hebben in onze peutergroep, voorheen peuterspeelzaal of crèche, veel plezier en zorgen voor de juiste balans tussen lekker bezig zijn en rust. Geen dag bij Wiedewei is hetzelfde!

Samen met Spruit op avontuur

Bij Wiedewei stimuleren we de ontwikkeling van je kind met het gecertificeerde VVE-programma Uk & Puk én met het groene vriendje Spruit. Samen met Spruit beleeft je kind de mooiste avonturen en is er aandacht voor natuur, duurzaamheid, taalontwikkeling, motoriek, creativiteit, sociale en persoonlijke vaardigheden.

Op een speelse, maar veilige manier prikkelen we je kind. Zo ontstaat er interactie. Op deze manier is er naast de dagelijkse activiteiten op een toegankelijke manier aandacht voor de algehele ontwikkeling van je kind.

 

23-wiedewei-sommelsdijk-11

Een vliegende start

Alle peuters gaan bij Wiedewei met verschillende thema’s aan de slag, zoals familie, eten en het weer. Tijdens deze themaweken lezen pedagogisch medewerkers voor uit thematische boekjes, maar je kind krijgt ook volop ruimte om zelf lekker te vertellen, te zingen en te spelen in de kring. Spruit leert je kind spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden! Zo leert je kind emoties herkennen en nieuwe woorden die bij het thema horen. Extra fijn dat de overstap naar de basisschool hierdoor straks een stuk minder groot is!

Dit doet je peuter op een dag

Een terugkerend dagritme zorgt voor regelmaat en biedt je peuter structuur. Zo weet je kind welke activiteiten dagelijks terugkomen. Bij elke activiteit horen bepaalde rituelen, zoals het zingen van een liedje bij het samen opruimen van het speelgoed. Natuurlijk kijken we per dag waar je peuter behoefte aan heeft. Hier stemmen we ons programma zo veel mogelijk op af.

Dagritme

  • 7.30 – 9.00 uur Ontvangst van jou en je kind en dagstart
  • 9.30 – 10.00 uur Kringgesprekje, vrij spelen, drinken en fruit eten
  • 10.00 – 11. 30 uur Op ontdekking tijdens activiteiten en spel zoals  zoeken naar kriebelbeestjes of een boekje voorlezen
  • 11.30 – 13.00 uur Samen gezonde warme lunch eten
  • 13.00 – 15.30 uur Je kind gaat slapen. Met de andere kinderen doen we een activiteit of spel. Aansluitend eten we een gezonde snack
  • 15.30 – 17.00 uur Samen ontdekken en spelen tijdens activiteiten en spel
  • 17.00 – 18.30 uur Vrij spelen tot het haalmoment van je kind met een fijne overdracht

Ouders vertellen over kinderopvang bij Wiedewei

Foto moeder Eline + dochter Floortje Tanis (7)-min
Ook als je geniet van een kind wat onder de modder thuiskomt, maar wel de hele dag plezier gehad heeft, ga dan naar de Wiedewei!
Eline Tanis
mama van Floortje

Gemeentelijke tegemoetkoming

De overheid vindt het erg belangrijk dat alle peuters de kans krijgen om met leeftijdsgenootjes naar de dagopvang te gaan. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kind, want hier maakt je peuter vriendjes, leert tellen, zingt liedjes en nog veel meer! Zo is je kind, wanneer hij of zij 4 jaar wordt, goed voorbereid is op de basisschool.

Om dit extra te stimuleren, komen sommige gemeenten je tegemoet in de kosten voor dagopvang. Welke regeling voor jou geldt hangt af van een aantal factoren; krijg je kinderopvangtoeslag of betaal je een maandelijkse ouderbijdrage? En daarnaast, heeft je kind wel of geen verwijzing vanuit de jeugdgezondheidszorg? Bijvoorbeeld omdat hij of zij een taalachterstand heeft. Check hieronder welke (extra) regelingen er in jouw gemeente zijn!

Kies hieronder de situatie die bij je past.