2021 – Ouders vertellen – Carlijn en Otis – Wiedewei Paddewei (7)-min 2021 – Ouders vertellen – Carlijn en Otis – Wiedewei Paddewei (7)-min
Ouders Vertellen

Carlijn, mama van Otis over Wiedewei Paddewei

Gepubliceerd 28 juni 2020

Je kindje voor het eerst naar de kinderopvang brengen, kan best spannend zijn! Het kan daarom fijn zijn om te horen hoe andere ouders dat beleven. Carlijn vertelt je haar ervaring met de kinderopvang bij Wiedewei Paddewei in Barendrecht, waar haar zoontje Otis speelt.

“Otis gaat iedere week op dinsdag en vrijdag naar de groene opvang bij Wiedewei Paddewei. Tijdens de rondleiding hadden we een heel fijn gevoel bij deze vestiging. We waren het er eigenlijk snel over eens dat Wiedewei Paddewei een geschikte kinderopvang voor Otis zou zijn. We waren blij dat er een plekje voor hem was!”

Een fijn gevoel bij de opvang
“Vooraf voelde het wat onprettig om ons kindje naar de opvang te brengen omdat papa en mama moeten werken. Maar inmiddels kijken we er heel anders naar. We zien de voordelen van leren samen spelen met andere kindjes, in een andere omgeving nieuwe dingen leren en groeien. Otis heeft het er naar zijn zin en voelt er zich bovenal op zijn gemak en ‘thuis’. Dat vinden we erg belangrijk!”

De kleinschalige opvang met een groen karakter
“De kinderen zijn bij Wiedewei veel buiten in de mooie verzorgde tuin, dat vinden we echt een pluspunt. Dit is echt onderscheidend ten opzichte van andere opvanglocaties waar we zijn gaan kijken. Ook heeft deze vestiging kleine groepen, verdeeld per leeftijdscategorie van 0 – 1 jaar en 1 – 3 jaar. Omdat de vestiging niet zo groot is, komen de kleintjes toch al voordat ze over gaan naar de nieuwe groep in contact met de andere groepen. We kunnen ons voorstellen dat de overgang naar een nieuwe groep daardoor minder groot is!”

Buiten slapen op de opvang, wij vonden het een goed idee!
“Bij Wiedewei is het voor de kinderen mogelijk om buiten te slapen, vanwege de bewezen positieve gezondheidseffecten die dit oplevert. We snappen de gedachten erachter en vonden het een goed idee. Daarom hebben we voor Otis toestemming gegeven om buiten te slapen. Daarnaast hebben we er vertrouwen in dat de pedagogisch medewerkers goed aanvoelen of een kindje er aan toe is. Otis moest namelijk de eerste weken erg wennen op de opvang. Hij is pas buiten gaan slapen toen de pedagogisch medewerkers hem goed hadden leren kennen en dachten dat hij eraan toe was.”

Liefdevolle zorg en aandacht van de pedagogisch medewerkers
“Nog een reden om naar Wiedewei Paddewei te gaan, zijn de pedagogisch medewerkers. Die zijn zo lief en zorgzaam! Het is heel fijn dat ze echt kijken naar wat elk kindje nodig heeft. Ze proberen zoveel mogelijk het ritme van thuis aan te houden. Verandert er iets in het ritme? Dan passen zij dit ook aan. Dit geeft voor Otis rust en regelmaat, iets wat we ook erg fijn vinden. Uiteraard kan het ook wel eens afwijken, want er zijn nog meer kindjes en soms loopt het anders. Maar hun insteek is wel echt om in het ritme van thuis mee te gaan. Verder doen de pedagogisch medewerkers veel creatieve activiteiten met alle kinderen, hoe klein ze ook nog zijn! Het geeft een gerust gevoel dat we Otis achterlaten bij hen. Hij heeft altijd een glimlach op zijn gezicht als hij ze weer ziet.”

Lees meer verhalen en blogs
Meer over Wiedewei Paddewei
Bekijk Wiedewei Paddewei op Facebook
2021 – Ouders vertellen – Carlijn en Otis – Wiedewei Paddewei (7)-min