MJL_1246 kopiëren2 (Groot) MJL_1246 kopiëren2 (Groot)
Ouders Vertellen

Lizzy, mama van Kas, over hun ervaring met Wiedewei Dirksland

Gepubliceerd 19 oktober 2023

Kas is 2 jaar en sinds oktober 2021 gaat hij 3 keer per week naar Wiedewei Dirksland. Hoewel de keuze in de eerste instantie was gevallen op een vestiging dichterbij het werk, zijn Lizzy den Herder en haar partner nog steeds blij met deze keuze.  

Bij Wiedewei is Kas veel buiten en speelt en knutselt hij met natuurlijke materialen
“We hebben heel bewust gekozen voor een groene kinderopvang voor Kas. Ik heb zelf een werkverleden in de antroposofie, waar veel aandacht was voor de natuur en de belevingswereld van kinderen. Ik wilde mijn eigen kind ook zo een fijne ontwikkelomgeving bieden, daarom kozen we voor Wiedewei,” vertelt Lizzy over hun keuze voor Wiedewei. “Op de groep spelen en knutselen de kinderen met natuurlijke materialen. Ze zijn veel buiten, om te spelen, te eten en te drinken. Het is zelfs mogelijk om buiten te slapen. Daarnaast behandelen ze thema’s met ‘Spruit’, die ze bij verschillende leeftijdscategorieën op verschillende manieren toepassen. Dit zijn grote pluspunten waardoor we Kas met veel plezier naar Wiedewei brengen.” 

Kas leert nieuwe woorden, zijn emoties benoemen en maakt nieuwe vriendjes
Lizzy en haar partner merken het thuis wanneer er op de groep een nieuw thema wordt behandeld. “We horen nieuwe woorden die Kas heeft geleerd en hij kan steeds beter zijn emoties benoemen, zoals blij, boos of geschrokken,” vertelt Lizzy over de ontwikkeling van Kas. “Ook praat Kas graag over zijn vriendjes en de pedagogisch medewerkers. Als ik ’s ochtends zeg dat we naar de kindjes gaan, kan hij niet snel genoeg zijn schoenen aantrekken. Vaak staat hij al eerder bij de voordeur dan ik. Het ophalen is een ander verhaal, want Kas wil het liefst blijven spelen. Meestal klets ik dan nog even met de pedagogisch medewerkers. Ze nemen je mee in het verhaal van de dag en tonen ook persoonlijke interesse in ons als ouders,” gaat Lizzy verder.   

Een vestiging waar je kind zich op een natuurlijke manier ontwikkelt, speelt en leert
Op de vraag of Lizzy Wiedewei zou aanbevelen bij andere ouders, is het antwoord ‘ja’. “Ondanks het feit dat er veel kinderen zijn op de vestiging, blijft het altijd rustig. Dit komt vooral door de natuurlijke uitstraling van de vestiging. Bovendien zijn de kinderen veel buiten en is er veel aandacht voor de natuur. Hierdoor kunnen ze hun energie kwijt en worden er steeds nieuwe ontwikkeldoelen behaald. De pedagogisch medewerkers dragen dit vol enthousiasme over aan de kinderen. Wiedewei Dirksland is een vestiging waar je kind zich op een natuurlijke manier ontwikkelt, speelt en leert. Een goed en fijn concept om voor te kiezen!” sluit Lizzy het gesprek af.  

Meer over Wiedewei Dirksland
Bekijk Wiedewei Dirksland op Facebook
Bekijk Wiedewei Dirksland op Instagram
MJL_1199 (Groot)