20230713_Madaga_Overhandiging-Voedingsgids-117 20230713_Madaga_Overhandiging-Voedingsgids-117
Nieuws

Wiedewei ontvangt allereerste voedingshandboek voor kinderen van Madaga

Gepubliceerd 14 juli 2023

Vandaag kreeg Wiedewei het allereerste voedingshandboek voor kinderen van Madaga uitgereikt. Dit feestelijke moment vond plaats bij Wiedewei Paddewei in Barendrecht. Een prachtige locatie met eigen moestuin, waar de kinderen al op jonge leeftijd leren over gezonde ingrediënten. Zo bereiden zij de jongste generatie voor op een gezonde toekomst!   

Het voedingshandboek richt zich op de eerste 1000 dagen van het jonge kind
Het voedingshandboek van Madaga richt zich op de smaak- en eetontwikkeling tijdens de eerste 1000 dagen van het jonge kind. Een essentiële periode waarin de basis wordt gelegd voor een gezonde toekomst. Het is belangrijk om hier vroeg mee te beginnen, zodat kinderen al op jonge leeftijd leren om gezonde keuzes te maken. Zo leren ze bijvoorbeeld dat een appel een gezonder tussendoortje is dan een zoete koek. Of vergroot het de kans dat ze op latere leeftijd eerder voor water kiezen dan bijvoorbeeld voor frisdrank. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld ook dat kinderen pas echt genieten van een smaak nadat ze deze tussen de 8 en 15 keer hebben geproefd.  

Het boek bevat waardevolle tips en richtlijnen voor zowel ouders als pedagogisch professionals. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere de eerste hapjes, het bevorderen van voldoende groente-inname en gezonde tussendoortjes.  

Bij Wiedewei krijgen kinderen tussen de middag een warme maaltijd van Madaga
Bij Wiedewei heeft de boterham met kaas plaatsgemaakt voor een warme maaltijd van Madaga. Maika de Haan is pedagogisch beleidsmedewerker en coach Wiedewei en legt uit waarom ze dit doen: “Ten eerste is het lekker en gezond. Daarnaast is samen broccoli eten met je vriendjes een stuk leuker dan thuis aan de grote tafel. Wanneer Tim ziet dat Amara wel aan het smikkelen is, zal hij niet zo snel zeggen “dat lust ik niet”. Want zien eten, doet eten.” De kinderen maken op deze manier spelenderwijs kennis met nieuwe ingrediënten en smaken. En ze krijgen al vroeg op de dag de vitamines en voedingstoffen binnen die ze nodig hebben. Daar worden ze groot en sterk van. Want van een warme maaltijd tussen de middag, groeit iedere spruit als kool!