23 Ouddorp Molentienden 5 -27 23 Ouddorp Molentienden 5 -27
Nieuws

Wiedewei kalenderdagen 2024

Gepubliceerd 9 januari 2024

Ook in 2024 gaat je kind weer volop op avontuur bij Wiedewei. In dit nieuwsbericht lees je wat we komend jaar voor te gekke activiteiten gaan doen op de Wiedewei vestigingen.

Voorleestuin (24 januari t/m 3 februari 2024)
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat lezen en voorlezen centraal in onze voorleestuin. Naast dat lezen de fantasie prikkelt en taalgevoel ontwikkelt, ervaart je kind ook veel plezier.

Nationale tuinvogeltelling (27 januari 2024)
Jaarlijks organiseert de Vogelbescherming in januari de ‘Nationale Tuinvogeltelling’. Met de informatie die ze hierdoor verkrijgen kunnen ze de vogels nog beter helpen en beschermen. Jouw BSO-kind doet hier ook aan mee. Op vrijdag 27 januari telt je kind samen met zijn of haar vriendjes de vogels in onze tuin.

Warme Truienweek (5 februari t/m 9 februari 2024)
De Warme Truiendag is de grootste klimaatactie van Nederland om energieverspilling tegen te gaan. In diezelfde week is het bij Wiedewei de ‘Wiede Warme Week’. Tijdens deze week is je kind bewust bezig met activiteiten rondom ‘jezelf warmhouden’. Op deze manier leert je kind spelenderwijs over energieverspilling en hoe je dit tegengaat.

Moestuinmaand (1 maart t/m 31 maart 2024)
De moestuinmaand is de start voor onze tuinperiode. Deze maand bereidt je kind samen met zijn of haar vriendjes de moestuin voor. Dit doen ze door te harken, onkruid te wieden en zaadjes te planten. Zo leert je kind van heel dichtbij wat er nodig is om een zaadje te laten groeien tot een plant.

Nationale boomfeestdag (20 maart 2024)
Bomen zijn onmisbaar in het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Nationale Boomfeestdag planten we op al onze vestigingen een boom in onze tuin. Samen met je kind maken we er één groot feest!

Nationale Bijentelling (12 april 2024)
Tijdens de Nationale Bijentelling wordt heel Nederland opgeroepen om bijen te tellen. Ook jouw kind op de BSO telt mee. Eerst gaan we samen tellen in de tuin en daarna voeren we de gegevens in op nationalebijentelling.nl. Naast dat je kind op deze manier oefent met tellen, leert hij of zij ook meer over bijen en waarom zij belangrijk zijn voor de natuur.

Week van de Veiligheid (1) (15 april t/m 19 april 2024)
Bij Wiedewei is het 2 keer per jaar de ‘Week van de Veiligheid’. Tijdens deze week besteden we samen met je kind extra aandacht aan de veiligheid van de vestiging. Bijvoorbeeld in de vorm van een ontruimingsoefening of veiligheidscheck.     

Zaai week (22 april t/m 26 april 2024)
Jaarlijks organiseert de Bijenstichting de Nationale Zaaidag. Bijen zorgen voor de bestuiving en dus de voortplanting van bloemen en planten. Daardoor zijn ze onmisbaar. Dit jaar zaait jouw kind daarom ook bij Wiedewei bloemen. Zo kan jouw jonge ontdekker op bloemensafari en helpt hij of zij de bijen.

Vlindermaand bij Wiedewei (6 mei t/m 31 mei 2024)
Elk jaar is het in mei Vlindermaand bij Wiedewei. In samenwerking met de Vlinderstichting verzorgt je kind de rupsen en cocons. Zodra de vlinders er zijn laat jouw kind ze zelf vrij in de natuur.

Dag van de groene kinderopvang (21 mei 2024)
Op de derde dinsdag in mei is het de dag van de Groene kinderopvang. Een dag met extra aandacht voor natuur en buiten zijn. Deze dag laten we de hele wereld zien hoe leuk en inspirerend het voor kinderen is om buiten te zijn. 

Blote voetenweek (17 juni t/m 21 juni 2024)
Deze week doet je kind verschillende activiteiten op blote voeten. Op blote voeten lopen is namelijk heel goed voor baby’s en peuters. Met verschillende ondergronden in de tuin ontdekt en ervaart je kind nieuwe prikkels en sensaties met zijn of haar voeten.

Modderweek (24 juni t/m 28 juni 2024)
Wist je dat spelen in de modder heel goed is voor je kind? Modderspel stimuleert zijn of haar creatieve vermogen. Bij Wiedewei speelt je kind daarom de hele week met modder. Deze week krijgt je kind de kans om te ontdekken, te beleven en vooral lekker onder de modder te zitten!

Nationale vlindertelling (1 juli t/m 19 juli 2024)
Vlinders zijn net als bijen en andere insecten belangrijk voor de natuur. Helaas gaat het niet zo goed met deze kriebelbeestjes in Nederland en daar moeten we iets aan doen! De Vlinderstichting organiseert daarom jaarlijks de tuintelling. In deze periode houdt je kind zich op de BSO bezig met de vlindertelling in de natuur in en rondom onze tuin.

Wiedewei-feest  (2 september t/m 6 september 2024)
In het eerste weekend van september is het Nationale feest ‘Fête de la Nature’. Dit betekent ‘vier de natuur’. Een goed moment om de natuur te vieren bij Wiedewei samen met jou en je kind. Wij zorgen voor een gezellig programma met een gezond hapje en drankje.

Wiedewei schoon (16 september t/m 20 september 2024)
World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Tijdens deze wereldwijde opruimactie draagt ook jouw kind op de BSO van Wiedewei zijn of haar steentje bij. Hij of zij gaat aan de slag in onze eigen tuin.

Kriebelbeestjes week (23 september t/m 27 september 2024)
Deze week ontdekt je kind bij Wiedewei de wereld van de kleine kriebelbeestjes. Hij of zij gaat in onze tuin op safari en ontdekt wie er bij ons in de tuin wonen.

Week van de Veiligheid (2) (7 oktober t/m 11 oktober 2024)
Bij Wiedewei is het 2 keer per jaar de ‘Week van de Veiligheid’. Tijdens deze week besteden we samen met je kind extra aandacht aan de veiligheid van de vestiging. Bijvoorbeeld in de vorm van een ontruimingsoefening of veiligheidscheck.

Kinderen zijn de baas op de BSO (18 november t/m 22 november 2024)
Deze week zijn de rollen omgedraaid, want jouw kind is de baas. Je kind beslist samen met zijn of haar vriendjes wat ze deze week gaan doen. Zo leert je kind een heleboel, zoals een eigen mening vormen en dat deze ertoe doet. Daarnaast leert je kind voor zichzelf opkomen en raakt hij of zij meer betrokken bij BSO-activiteiten.