Warme Truienweek Warme Truienweek
Nieuws

Wiedewei gaat energieverspilling tegen tijdens warme truienweek

Gepubliceerd 2 februari 2024

“Als je jezelf warm kunt maken, heb je geen verwarming nodig!” is deze week de boodschap bij de vestiging van je kind. Tijdens de warme truienweek is je kind bij Wiedewei bezig met activiteiten rondom ‘jezelf warmhouden’, leert hij of zij over energieverspilling en hoe je dit tegengaat. Een warme trui mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

Leerzame activiteiten en samen praten over duurzame keuzes maken

Je kunt de verwarming hoger zetten, maar je kunt ook bewuster omgaan met warmte door een dikke trui aan te trekken of in beweging te blijven. Daarom leert je kind deze week bij Wiedewei wat energie is, over energieverspilling en hoe je kind bewust met energie kan omgaan. Tijdens de warme truienweek is er aandacht voor warmere kleding. Onder andere in de vorm van een modeshow, waarbij je kind de show steelt met zijn of haar mooiste warme trui. Ook wordt er samen met de pedagogisch professionals gepraat over duurzame keuzes zoals de deur gesloten houden en de verwarming lager zetten. Daarnaast leert je kind over grotere duurzame keuzes. Overal in Nederland zie je zonnepanelen op de daken en windmolens langs de weg. Wat zijn die dingen en waar zijn ze goed voor?

De kinderen doen leuke bewegingsactiviteiten voor warmte, motoriek en gezondheid

Deze week staan er leuke en leerzame activiteiten op het programma. Tijdens deze activiteiten past je kind direct toe wat hij of zij heeft geleerd. Namelijk jezelf warmhouden door te bewegen!

De pedagogisch professionals toveren de ruimte om tot een ware dansvloer, want het is tijd om te swingen! Tijdens ‘dans je warm’ gaan de kinderen dansen tot ze het warm krijgen en er worden allerlei bewegingsliedjes gezongen. Of wat dacht je van een warme estafette? Je kind loopt een parcours waarbij hij of zij verschillende soorten warme kleding verzamelt. Denk hierbij aan jassen, mutsen, sjaals, wanten en dikke truien. Op deze manier leert je kind wat er allemaal onder ‘warme kleding’ valt. Naast het leren over energie en warmte, hebben de bewegingsactiviteiten nog meer voordelen. De activiteiten dragen namelijk ook bij aan de motorische ontwikkeling van je kind én dienen tegelijkertijd als sportieve activiteit. Leuk, leerzaam én gezond dus!

Lees hier meer Wiedeweetjes of volg ons op Facebook en Instagram en bekijk wat voor leuke en leerzame activiteiten de kinderen nog meer doen bij Wiedewei!