MJL_2811 MJL_2811
Nieuws

Een gezonde en verse maaltijd tussen de middag

Gepubliceerd 11 april 2022

Bij Wiedewei blijven we altijd in ontwikkeling om onze kinderopvang nog groener te laten groeien. Zoals je wellicht weet is ‘gezond’ een belangrijk onderdeel van Wiedewei. We bieden de kinderen daarom gezonde tussendoortjes aan en de kinderen drinken veelal lekker water met vers fruit.

Tussen de middag een gezonde, warme maaltijd
Gezonde voeding is belangrijk voor opgroeiende kinderen. Daarbij horen gevarieerd eten en verse ingrediënten vol vitaminen, mineralen en bouwstoffen. Daarom loopt er een proef op twee vestigingen; Wiedewei Paddewei in Barendrecht en Wiedewei Zierikzee. Alle kinderen van de dagopvang op deze twee vestigingen krijgen hier een gezonde, warme maaltijd in plaats van de broodmaaltijd. Dit draagt bij aan de smaakontwikkeling van de kinderen en ze leren meer over verse ingrediënten. Gezond en leerzaam!

Wie verzorgt de warme maaltijden?
De organisatie Madaga verzorgt de warme maaltijden. Zij zijn gespecialiseerd in verse en gezonde maaltijden voor de kinderopvang. Samen met voedingsspecialisten ontwikkelen zij gebalanceerde weekmenu’s die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Bovendien bevat iedere maaltijd minimaal één portie groente.
Heeft je kind een bepaalde allergie of (dieet)wens? Dan houden we hier uiteraard rekening mee.

Doorloop van de proefperiode
In de proefperiode bij Wiedewei Paddewei en Wiedewei Zierikzee volgen we de ervaringen van de kinderen en de bevindingen van ouders en pedagogisch medewerkers. Tips en aanbevelingen worden meegenomen in het vervolg. Na de proefperiode gaan de kinderen van alle Wiedewei-vestigingen warm eten tussen de middag.

MJL_2746