2021 Wiedewei Paddewei-20 2021 Wiedewei Paddewei-20
Nieuws

Kinderen slapen heerlijk ontspannen in de buitenlucht

Gepubliceerd 20 juli 2020

Bij Wiedewei zijn we dagelijks zo veel mogelijk buiten, zowel met de allerkleinsten als met de iets oudere kinderen. Veel buiten zijn is niet alleen leuk, het is ook heel gezond! Bij Wiedewei willen we altijd een volgende stap met groene kinderopvang maken. Daarom kunnen alle kinderen van de Dagopvang op steeds meer Wiedewei-vestigingen buiten slapen.

In Scandinavische landen is het al heel normaal dat kinderen buiten slapen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die buiten slapen minder last hebben van verkoudheid, omdat de luchtkwaliteit buiten vaak beter is dan binnen. Daarnaast zorgen de natuurlijke geluiden in de omgeving voor een rustig effect waardoor kinderen vaak fijner kunnen slapen.

Speciaal ontworpen buitenbedjes
Voor het buiten slapen zijn er speciale buitenbedjes van het merk Lutje Potje. Dit zijn afgesloten houten bedjes die je kindje beschermt tegen zon, regen en harde wind. Het gaas zorgt voor ventilatie en houdt insecten tegen. De bedjes staan op het plein van de groep, waar goed zicht is op het slapen. De kinderen krijgen slaapkleding aan die geschikt is voor buiten slapen en er zijn babyfoons aangesloten.

De vestigingen waar kinderen buiten kunnen slapen zijn Wiedewei Paddewei in Barendrecht, Wiedewei Zierikzee, Wiedewei Sommelsdijk, Wiedewei Ouddorp, Wiedewei Dirksland, Wiedewei Puttershoek en Wiedewei Mijnsheerenland!

Afspraken en richtlijnen
Uiteraard zorgen we ervoor dat de kinderen op een veilige en verantwoorde manier buiten slapen. Zo zijn er aparte afspraken vastgelegd over wanneer een kindje wel of niet buiten slaapt, welke kleding geschikt is per seizoen en waar de bedjes staan. Dit en meer lees je terug in het beleid Veilig Slapen.

 

2021 Wiedewei Paddewei-7