MJL_4157 MJL_4157
Nieuws

Avontuur, spel en plezier in de buitenlucht, Wiedewei is klaar voor nationale Buitenspeeldag

Gepubliceerd 12 juni 2023

Op woensdag 14 juni viert heel Nederland de nationale Buitenspeeldag. Een dag vol avontuur, spel en plezier in de buitenlucht. Bij kinderopvangorganisatie Wiedewei zijn ze er helemaal klaar voor, want ze begrijpen heel goed waarom buitenspelen belangrijk is. Op deze manier stimuleert de organisatie de ontwikkeling en gezondheid van jonge kinderen.

Bij Wiedewei is het iedere dag buitenspeeldag

Bij Wiedewei is het iedere dag buitenspeeldag. Sterker nog, daar beleven de kinderen en pedagogisch medewerkers de dag zoveel mogelijk buiten. De kinderen spelen, ontdekken en ontwikkelen hier met materialen uit de natuur en laten hun fantasie de vrije loop. Zo wordt een tak een soeplepel en “koken” de kinderen met veel plezier in de zogenaamde modderkeuken. Op deze manier wordt hun creativiteit gestimuleerd en leren ze over al het moois wat de natuur ons te bieden heeft.

Op de nationale Buitenspeeldag gaan de kinderen bij Wiedewei nog meer buitenspelen. Speciaal voor deze dag hebben de pedagogisch medewerkers een heleboel uitdagende buitenactiviteiten bedacht, zoals een hindernisbaan, waterestafette en andere sport- en spelactiviteiten. Dat wordt een dag om nooit meer te vergeten!

Buitenspelen kent een heleboel voordelen

Buitenspelen heeft ontzettend veel voordelen. In de buitenlucht maken kinderen sneller nieuwe vrienden en leren ze spelenderwijs over samenwerken. Daarnaast krijgen ze tijdens het buitenspelen veel lichaamsbeweging. Dit bevordert een gezonde levensstijl en stimuleert de motorische ontwikkeling, zoals bewegen en lichaamscoördinatie. Dat zijn niet de enige voordelen, want buiten zijn betekent ook vitamine D opdoen! Vitamine D is goed voor de mentale gezondheid van kinderen en zorgt voor een goed humeur. Van buitenspelen word je vrolijk! Tegelijkertijd leren ze natuurlijke geluiden en verschillende texturen van buiten herkennen.

De nationale Buitenspeeldag wordt jaarlijks georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon

De nationale Buitenspeeldag is een initiatief van het goede doel Jantje Beton en tv-zender Nickelodeon. Al meer dan 10 jaar organiseren ze deze dag en maken dan van Nederland één grote speelplek. Met verschillende activiteiten wordt het voor kinderen aantrekkelijker gemaakt om buiten te spelen. Lekker rondrennen met vriendjes en een hoop plezier maken, dat is waar buitenspelen om draait. Op nationale Buitenspeeldag is er niks te zien op Nickelodeon, zo stimuleren ze kinderen nog meer om naar buiten te gaan. Bankhangen en tv kijken is deze woensdagmiddag dus geen optie.